Magyarországi kiállítás is szerepel a Global Fine Art Awards díj közönségszavazásán

Kultúra, 2019.01.15

A budapesti Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum Permanens Forradalom - Mai ukrán képzőművészet című tárlatára is lehet voksolni a Global Fine Art Awards (GFAA) díj hétfőn indult közönségszavazásán.

A kortárs ukrán képzőművészetet bemutató kiállítás 31 ország további 93 jelöltjével együtt került abba a rangos nemzetközi versenybe, amelynek díjait évente 13 kategóriában ítélik oda. A Budapesten 2018. április 6. és június 24. között megrendezett tárlat Az év legjobb csoportos kortárs művészeti kiállítása kategória díját nyerheti el - közölte az MTI-vel kedden a Ludwig Múzeum.

Az évente kiosztott elismerés jelöltjei között különféle művészettörténeti korszakokra és műfajokra fókuszáló egyéni és csoportos válogatások egyaránt helyet kaphatnak. A díj odaítéléséről szakértőkből álló grémium dönt, emellett január 14. és 27. között a közönség is voksolhat kedvencére, és a legtöbb szavazatot kapott jelöltnek odaítélik a Youniversal Award díjat.

Az érdeklődők naponta egyszer szavazhatnak az ABC sorrendben megjelenő kiállításcímekre - a Ludwig Múzeum válogatásának angol címe: Permanent Revolution: Ukranian Art Today - a http://globalfineartawards.org/wp/index.php/poll/2018-youniversal-award/ linken.

A Permanens Forradalom kategóriájának egyetlen közép-európai jelöltje. A másik európai jelölt, a londoni Tate Britain All Too Human - Bacon, Freud and a Century of Painting Life című kiállításának friss változata az elmúlt napokig a Magyar Nemzeti Galériában volt látható Bacon, Freud és a Londoni Iskola festészete címmel.

A díjátadót március 12-én tartják New Yorkban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!