Májusban folytatódik a Viszonylagos öröklét című irodalmi centenáriumi sorozat

Kultúra, 2022.05.13

Májusban folytatódik a Viszonylagos öröklét - Nemes Nagy Ágnes 100 című, centenáriumi irodalmi beszélgető-sorozat, melynek fókuszába a költő magánélete és egyes verscsoportjai kerülnek - tudatta a Petőfi Kulturális Ügynökség pénteken az MTI-vel.

Május 19-én ötödik estjéhez érkezik a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum együttműködésében, a MOMkult partnerségében megvalósuló irodalmi rendezvénysorozat, melyet Nemes Nagy Ágnes Kossuth-díjas költő születésének századik évfordulója alkalmából hoztak létre a szervezők - olvasható a közleményben.

Mint írják, a MOMkult szabadtéri kertjében megvalósuló rendezvényen a házigazda Juhász Anna irodalmár vendégei ezúttal Schein Gábor irodalomtörténész, Molnár Piroska színművész, Rudolf Péter színművész és Járai Márk zenész, énekes lesznek.

A tájékoztatás szerint az irodalmi est fókuszába a "privát" Nemes Nagy Ágnes és egyes verscsoportjai kerülnek. Ilyen lesz például az Ekhnáton-ciklus, ami önmagában is egy különálló mű az egészen belül, és lezár egy pályaszakaszt. A beszélgetésben szóba kerül a költő családja, istenvágya, agnoszticizmusa, a kései prózaversek és az is, hogyan váltják fel a korábbi monológok helyét a dialógusok.

Bővebb információ a programról a www.momkult.hu weboldalon és az esemény Facebook-oldalán található - áll az összegzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!