Marcelito Pomoy, a Fülöp-szigeteki csodaénekes Budapesten

Kultúra, 2024.05.16

Amerikai televíziós tehetségkutatón szerzett ismertséget Marcelito Pomoy, aki május 24-én a Tüskecsarnokban lép fel a The Ultimate Show című esten. A filippínó énekes képes a mély férfi baritonból a mezzoszoprán női magasságra váltani.

A 39 éves Marcelito Pomoy olyan világslágereket fog előadni Budapesten, mint a Titanic című filmből ismert My Heart Will Go On; a Beauty and the Beast; a The Prayer; vagy a Time to Say Goodbye - közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint írták, az énekes a mélyszegénységből küzdötte fel magát a rivaldafénybe, miközben szerénységével és egyedi énektudásával a szakmát és a közönséget egyaránt elvarázsolta. Napjainkban milliós követőbázissal rendelkezik, és Andrea Bocelli zenei producere vette a szárnyai alá.

Pomoy kétéves volt, amikor édesapját hamis vádak alapján letartóztatták, anyja pedig elhagyta. Testvérével felügyelet nélkül maradt, ők is a börtönben kötöttek ki, majd egy helyi rendőr fogadta be őket az otthonába. Dolgozott bádogosként, tekepályán, az utcán árulta a helyi ételspecialitást, a balutot. "Tizenhat éves voltam, amikor egy törzsvásárló felismert, és mesélt a családomról. Apám sírt, amikor találkoztunk".

Később Manilába költözött, ahol üres üvegeket mosott, de dolgozott bútorboltban, valamint építkezéseken is. "Egy farmon kezdtem el női hangon énekelni, miközben a csirkeólat permeteztem". Aztán megnyerte a Pilipinas Got Talent második évadát: a Céline Dion és Andrea Bocelli előadásában híressé vált The Prayert adta elő.

2018 őszen egy rádiószereplésére felfigyelt Ellen DeGeneres, a híres amerikai műsorvezető, aki meghívta a TheEllenShow-ba. Később az America's Got Talent The Champions versenyében is részt vett, ahol végül a negyedik helyig énekelte magát, egymaga előadva a Szépség és a Szörnyeteg (The Beauty and the Beast) duettjét.

A világjárvány után rendszeresen fellépett Amerikától Ázsiáig és a Közel-Keletig, a közelmúltban egy három albumra szóló szerződést kötött Andrea Bocelli producerével, Pierpaolo Guerrinivel - az első lemez idén jelenik meg.

A május 24-i The Ultimate Show című budapesti koncerten fellép még a magyar néptánc hagyományainak őserejét akrobatikus elemekkel vegyítő Urban Verbunk, Petar Markoski hegedűművész, valamint Elina Nechayeva észt operaénekes, aki hazája képviseletében szerepelt a 2018-as lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!