Meghosszabbítja Hantai, Klee és más absztrakciók című kiállítását a Szépművészeti Múzeum

Kultúra, 2023.03.16

Egy hónappal később, április 16-án zár a Hantai, Klee és más absztrakciók című tárlat a Szépművészeti Múzeumban.

A kiállítás eredetileg március 19-én zárt volna, de a kölcsönző intézményekkel sikerült megállapodni a tárlat meghosszabbításáról - közölte a múzeum csütörtökön az MTI-vel.

A Hantai Simon 100. születésnapján, december 7-én megnyílt kamarakiállítással a Szépművészeti a 100 évvel ezelőtt Magyarországon született, majd Franciaországban világhírűvé vált festőművész emléke előtt tiszteleg.

A mintegy hatvan alkotást bemutató tárlaton a 2008-ban Párizsban elhunyt festő eddig ismeretlen, kéttucatnyi modernista remekműve mellett szerepel az a nyolc festmény is, amelyet a művész akaratának megfelelően családja ajándékozott a múzeumnak 2016-ban - emlékeztetnek a közleményben.

Mint kiemelik, Hantai Simon a legismertebb és legelismertebb magyar származású művészek egyike, 2013-ban a párizsi Pompidou Központ, tavaly pedig a szintén párizsi Louis Vuitton Alapítvány rendezett retrospektív tárlatot a 100 évvel ezelőtt Bián született művész tiszteletére.

A Hantai, Klee és más absztrakciók című kiállítás Hantai Simon közvetlenül 1948 után festett műveit mutatja be, a művésznek azt az időszakát, amikor Párizsban a modernizmus legfontosabb irányzatait tanulmányozta. A tárlaton Hantai művei mellett láthatók Paul Klee alkotásai, de megjelennek többek között Joan Miró, Pablo Picasso, Sam Francis és Jackson Pollock művei is - közölte a Szépművészeti Múzeum.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!