Megjelent a Nunki Bay Starship második lemeze

Kultúra, 2021.10.16

Elkészítette második stúdióalbumát a Nunki Bay Starship. A Hangfoglaló Program 2020-as évadában támogatott soul-dzsessz formáció A From A Proper Distance című anyagát október 28-án mutatja be a Fonó Budai Zeneházban.

Az angol nyelvű lemez a bennünk lévő belső vívódásokkal, a legváratlanabb időpontokban bevillanó, furcsa gondolatokkal foglalkozik - közölték a szervezők az MTI-vel.

A négyfős Nunki Bay Starship kísérletező, egyéni hangú zenéje és szövegei a csapat első albumán, a 2019-ben megjelent Sigma Sagittarii című anyagán is markánsan megmutatkoztak. A négy tag (Tóth Dóri - ének, hegedű; Várnai Szilvia - billentyűs hangszerek, vokál; Belegrai Gábor - basszusgitár; Huszár Ákos - dob) több más formációban is zenél, a közönség találkozhat velük a Ricsárdgírtől a Biebersen át Bródy János zenekaráig.

A magát multidimensional brain-pop jelzővel meghatározó kvartett 2017 tavaszán debütált élőben; 2019-ben már számos fesztiválon bemutatták első lemezüket, játszottak a Művészetek Völgyében, a debreceni Campuson, a Fezenen vagy a Kolorádón is.

Az új lemez hangzása az első albumhoz képest letisztultabb, a zenében jelen vannak a neosoul, a pszichedelikus rock és az R&B elemei is - a zenekar ezt egyszerűen audiovizuális féregjáratként definiálja. A szövegekben szó esik arról, mi történik a halál után, milyen érzés, amikor mindenki a saját valóságát próbálja másokra kényszeríteni, mi van akkor, ha a szőnyeg alá söpört traumatikus élmények a felszínre törnek, és terítékre kerül a környezettudatosság is.

A From A Proper Distance egyszerre utal a koronavírus-járvány miatt kialakult fizikai távolságtartásra, valamint a belső, láthatatlan küzdelmeink megoldására.

"A borítón számos figura, motívum látható, amely a lemezen lévő dalokban szerepel. Hosszú évek óta nem rajzoltam aktívan, tavaly kezdtem újra és ez volt az első igazán komoly dolog, ami elkészült" - idézte a közlemény a rajzot jegyző frontember Tóth Dórit.

A Nunki Bay Starship What God Said című dalához készült videót jelölték az idei Magyar Klipszemle legjobb alkotásai közé, a "legjobb performansz" kategóriában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!