Megjelent az MMA művészeti programokra szóló pályázata

Kultúra, 2019.02.26

Megjelent a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) idei pályázati felhívása, amely 200 millió forintos keretösszeggel nyújt támogatást 2019. január 1. és december 31. között megvalósuló művészeti szakmai programokra.

A Magyar Művészeti Akadémia pályázatára az államháztartás központi alrendszerén belüli és kívüli, az MMA alapszabályában nevesített művészeti ágak területén működő civil és - a központi költségvetési szervek kivételével - egyéb szervezetek jelentkezhetnek művészeti szakmai programjuk megvalósításának támogatására - olvasható az MMA MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Mint írják, a pályázat (kódja: MMA-19-P) célja, hogy anyagi támogatást nyújtson a kulturális értékek védelméhez és gyarapításához, a művészeti és történeti hagyományok megőrzéséhez, a magas színvonalú művészi alkotómunka feltételeinek megerősítéséhez.

A vissza nem térítendő támogatás összegének alsó határa 300 ezer forint, felső határa 1 millió forint, saját forrás biztosítása a támogatáshoz nem szükséges.

A rendelkezésre álló összeget az MMA tagozatai között egyenlő arányban osztják fel. A pályázatok benyújtása tagozati bontás alapján a kiírásban található tematika figyelembevételével lehetséges.

A pályázatot az MMA pályázati rendszerébe (http://tamogatas.mma.hu/Login) lépve lehet benyújtani, 2019. március 28-i határidővel. A részletes pályázati kiírás és útmutató a köztestület honlapján (www.mma.hu) található meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!