Megjelent vinylen a Chief Rebel Angel eddigi két anyaga

Kultúra, 2021.04.28

Megjelent vinyl lemezen a hazai underground rock fontos szereplője, a Chief Rebel Angel eddigi két anyaga. A Death Rock City/The Black Horn című korong A oldalán a 2007-ben kiadott CD újra felvett dalai, a B-n a 2012-ben csak online közreadott középlemez (EP) darabjai hallhatók - közölte az LP-t kiadó Trottel Records, amely számozott vinyleken jelentette meg az anyagot.

A számok gyorsak és rövidek, a death metál stílusra jellemző súlyos riffek mellett a Motörheadre jellemző lendületes punkos témák dominálnak. A Chief Rebel Angelben Felföldi Péter (ének, basszusgitár; ex-Stereochrist) és Kiss Barnabás (gitár; ex-Polly Is Dead) mellett ismert nemzetközi rock/dzsessz/avantgárd projektek (Merzbow, Mats Gustafsson, Lee Ranaldo) gyakori és keresett szereplője, Pándi Balázs dobos szerepel.

A Chief Rebel Angel, amely a death metál svéd zászlóshajója, az Entombed 2004-es lemezének egyik dalából vette nevét, 2007 végén jelentette meg CD-n bemutatkozó albumát. A csapat stílusa hardcore, stoner és hard rock elemekből építkezik, valamelyest eltávolodva a skandináv példakép zenei világától. Néhol a nyolcvanas években szárnyaló amerikai gothic-death rock együttes, a Christian Death hatása is érezhető. Alkalmaznak egészen kísérleti jellegű megoldásokat, ezek közé tartozik a Tudósok frontembere, drMáriás szaxofonjátéka a The 57 Deal című számban.

A trió a 2007-es anyagot 2019 őszén az oslói Endless Tinnitus Studio-ban, Kenneth Storkas hangmérnökkel élőben újra rögzítette, a némileg lerövidített verzió hallható a vinyl A oldalán. A B-re a zenekar második anyaga, a 2012-es The Black Horn került, amely eddig csak online volt elérhető.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!