Megkezdődtek a Zenevarázslat négykezes zongoraverseny programjai Egerben

Kultúra, 2019.02.27

Szerdától vasárnapig immár negyedik alkalommal rendezik meg a Zenevarázslat Négykezes Zongoraverseny és Kurzus Határok Nélkül című programot Egerben. A zenei tehetséggondozás, valamint a komolyzene népszerűsítésének jegyében szervezett eseményre mintegy négyszáz gyermeket várnak - hangzott el a seregszemle nyitónapján tartott sajtótájékoztatón.

Várnagy Andrea zongoraművész, a kezdeményezés ötletgazdája elmondta: az idén 5 naposra bővült rendezvény iránt az anyaország mellett határainkon túlról is nagy volt az érdeklődés. A Zenevarázslat küldetéséről szólva hangsúlyozta: nem elsősorban a versenyek feszült légkörének megteremtésére törekednek, sokkal inkább hitet és motivációt szeretnének adni a gyerekeknek a komolyzene hallgatásához és tanulásához.

Jelezte: a zsűri elnöki tisztét ezúttal Balázs János zongoraművész tölti be, aki a grémiumot alkotó neves előadók többségéhez és a vendégként fellépő Bogányi Gergely zongoraművészhez hasonlóan koncertet is ad a rendezvényt befogadó egri Eszterházy Károly Egyetemen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!