Megnyílt Petrás Mária és Alina adventi kiállítása az E-Galériában

Kultúra, 2018.11.20

A karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódva kedden megnyílt Petrás Mária keramikus és lánya, Alina adventi kiállítása az Erdély Művészetéért Alapítvány VármegyE-Galériájában.

Megnyílt Petrás Mária és Alina adventi kiállítása az E-Galériában A magyar nép egyik fontos küldetése, hogy fenntartsa és megvédje a keresztény hitet már több mint ezer éve, hiszen ez identitásunk egyik legfontosabb eleme, amelyre minden időben szükség van - emelte ki a kiállítás megnyitóján mondott beszédében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Hozzáfűzte: a népművész és lánya alkotásain keresztül kívánja felhívni a figyelmet a keresztény hit fontosságára.

"Máriát régóta ismerem, ott vannak az alkotásai a lakásomban. Mikor nehéz helyzetben voltam az elmúlt évtizedekben, mindig ezekre tekintettem, és a lelkem megnyugodott" - fűzte hozzá, majd biztatta az alkotókat további műalkotások létrehozására.

"Névtelen szentek között nőttem fel, akik a sereg gyermekükkel körülvéve tudtak énekelve szőni, fonni, gyönyörűen hímezni, varázslatossá tenni azt a nehéz világot. (.)Az ő képüket szeretném példaként a világ elé tárni" - olvashatók Petrás Mária szavai a kiállítás ajánlójában.

A kerámiaképeket és a keresztény ünnepkörhöz kapcsolódó alkotásokat bemutató tárlat december 21-ig tekinthető meg.
(MTI)

Galériánk

Megnyílt Petrás Mária és Alina adventi kiállítása az E-Galériában Megnyílt Petrás Mária és Alina adventi kiállítása az E-Galériában
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!