Mintegy ezer művész lép fel a Duna Karneválon

Kultúra, 2017.06.02

Mintegy ezer művész lép fel összesen 30 órányi produkcióval a szombaton kezdődő 22. Duna Karneválon Budapesten - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Mucsi János, a fesztivált rendező Duna Művészeti Társaság igazgatója elmondta: a karnevál első napján a Magyar Állami Népi Együttes Kincses Felvidék című programja és a Hamupipőke című gyerekelőadás is látható lesz, amelynek zenéjét a Ghymes Együttes szerezte.

Június 6-án, kedden roma fesztivált rendeznek az EtnoRom, Oláh Gergő és a Roma Soul, a Szilvási Gipsy Folk Band és a Duna Művészegyüttes táncosainak fellépésével.

Délszláv, román, bolgár, görög és török együttesek lépnek a Városmajori Szabadtéri Színpadra a Balkán bálon június 7-én, szerdán este, másnap ugyanott pedig a Magyar Állami Népi Együttes Megidézett Kárpátalja című produkciója lesz látható - fűzte hozzá.

Az 1867-es kiegyezés 150. évfordulója alkalmából június 16-án a Duna Karnevál ünnepi gáláján A Monarchia bálja címmel folklór táncjátékot rendeznek a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol emellett egy szimfonikus tánckoncertet is megtekinthet a közönség - hangsúlyozta Mucsi János.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!