Időjárás
meteoblue
TV műsor

Modern Art Orchestra-koncert a Várkert Bazárban

Kultúra, 2021.11.30

Our Daily Moods címmel ad a Modern Art Orchestra (MAO) adventi koncertet a Várkert Bazár rendezvénytermében december 5-én. Az esten két énekes, Harcsa Veronika és Pocsai Kriszta is színpadra lép.

A hazai és nemzetközi dzsessz, illetve a kortárs zene színterén egyaránt ismert MAO mostani koncertjén népszerű és kevésbé ismert dalok szólalnak meg nagyzenekari hangszerelésben - közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint írták, az egyik közreműködő, Pocsai Kriszta a hazai énekesnők közül a leghitelesebben tudja tolmácsolni Ella Fitzgeraldot. A másik vendégfellépő, Harcsa Veronika hangja olyan darabokban egészül ki a Modern Art Orchestra hangszeres csapatának játékával, mint a zenekarvezető Fekete-Kovács Kornél Foundations című lemeze vagy egy kortárs megzenésítésben elhangzó Ady-vers.

A közlemény szerint a MAO tizenöt éves fennállása óta zenei műhelyként is működik, és akadémiai szintű zenészei közül többen foglalkoznak zeneszerzéssel. A főként kortárs repertoárral dolgozó együttes ezen az estén saját zenekari tagjainak válogatott darabjait is elhozza a közönségnek.

Fontos számukra, hogy a kortárs zenét felszabadítsák a sztereotipizált megítélés alól, megmutassák a hallgatóságnak a jelenleg alkotó komponisták befogadható és szerethető munkáit és a hazai hangszeres zene kimagasló minőségét - hangsúlyozzák a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!