Nagyzenekari darabokat ismertet Fenyő Gábor Hangversenykalauza

Kultúra, 2020.11.21

A MÁV Szimfonikusok 1990 és 2020 közötti hangversenyein előadott nagyzenekari darabokat, közte mintegy ötven Mozart-művet ismertet Fenyő Gábor napokban megjelenő Hangversenykalauza.

A két kötetben összesen 159 zeneszerző 642 műve található. A mintegy ötven Mozart-szerzemény mellett Haydn 32, Beethoven 30, Csajkovszkij 23, Brahms és Bartók 19-19 művéről olvasható ismertetés - közölte a MÁV Szimfonikus Zenekar az MTI-vel.

Fenyő Gábor ütőhangszeres művész, a MÁV Szimfonikus Zenekar nyugalmazott igazgatója, a zenekart működtető alapítvány kuratóriumi elnöke, a Szentendrei Kamarazenekar alapító karnagya, a Müpa komolyzenei ismeretterjesztő programjainak szerkesztő-műsorvezetője három évtized munkáját összegezte a Hangversenykalauz 1990-2020 című kétkötetes antológiában.

A kiadvány egyrészt zenetörténeti adatok és ismeretek olvasmányosan megfogalmazott gazdag tárháza, másrészt hűséges, árnyalt képet rajzol a MÁV Szimfonikusok rendszerváltás utáni tevékenységéről. Az első koncertet, amihez Fenyő Gábor műismertetéseket írt, 1990. november 2-án rendezték a Zeneakadémián.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!