Negyedszer hirdet korosztályos nemzetközi hegedűversenyt a Fesztivál Akadémia Budapest

Kultúra, 2019.11.12

Negyedik alkalommal hirdeti meg a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt a Fesztivál Akadémia Budapest, amelyre 20 év alatti fiatal hegedűsök jelentkezését várják 2020. február 15-ig.

A szervezők MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a jelentkezők két korcsoportban nemzetközi zsűri előtt mérhetik össze tudásukat július 8. és 19. között a Budai Vigadóban.

A nemzetközi zsűri elnöke idén is a világhírű hegedűművész, Shlomo Mintz lesz.

Mint felidézték, a hegedűversenyt 2017-ben alapította Kokas Katalin és Kelemen Barnabás a legifjabb, húsz évesnél fiatalabb hegedűművész generáció számára. A versenyzőket neves hegedűművészekből és pedagógusokból álló nemzetközi zsűri értékeli, amelynek elnöki tisztét kezdettől fogva Shlomo Mintz, Fehér Ilona egykori növendéke tölti be - áll a kommünikében.

Jelentkezni a Fesztivál Akadémia honlapján december 1-től elérhető online jelentkezési lap kitöltésével és egy videó felvétellel lehet, amelyen két szabadon választott, eltérő karakterű, illetve stílusú darab előadásának kell szerepelnie - részletezték.

Ismertették: a jelentkezéshez szükséges még önéletrajz és szaktanári ajánlás is. Az előválogatáson sikeresen szerepelt versenyzők és a zsűri névsorát 2020. március 1-én teszik közzé a Fesztivál Akadémia Budapest honlapján.

A hegedűverseny részét képezik a zsűritagok által adott mesterkurzusok, továbbá a lehetőség, hogy a versenyzők részt vehetnek a Kokas Katalin és Kelemen Barnabás művészeti vezetésével a Zeneakadémián zajló nemzetközi kamarazenei fesztivál, a Fesztivál Akadémia Budapest próbáin és koncertjein.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!