Nemzeti összetartozás napja - Kásler: 101 évvel a trianoni trauma után Magyarország él és megerősödött

Kultúra, 2021.06.04

Trianon után 101 évvel Magyarország él, megerősödött, folyamatosan nyeri vissza gazdasági függetlenségét, politikai cselekvőképességét, és növeli szerepét ebben a régióban - mondta az emberi erőforrások minisztere a nemzeti összetartozás napja alkalmából a közösségi oldalán közzétett pénteki videójában.

Kásler Miklós úgy fogalmazott, a magyar nemzetet "a hagyományok, a szuverenitás, az integritás és a szabadság iránti vágy összeforrasztotta".

"Számtalan gyökérből eredt, számtalan nemzetiséget, üldözöttet, menekülőt fogadott be és építette közben Magyarországot, a magyar hazát. Megépültek a nagyvárosok Erdélyben, a Felvidéken, a Délvidéken, de közös összefogással megépült Magyarország központi területén is a főváros, nagyvárosaink, kialakult mezőgazdaságunk, iparunk és egészen páratlan kultúránk" - sorolta.

Hozzátette: a magyar nemzet egységgé forrt össze az évszázadok folyamán, "beleértve mindenkit, aki ezt a szellemiséget, ezt az életszemléletet és életformát elfogadta".

"Magyarországot a történelem viharai többször megtépázták, de ezekre a hagyományokra, előzményekre támaszkodva Magyarország ismét és ismét feltámadt" - jegyezte meg.

A miniszter kiemelte: 101 évvel Trianon után "Magyarország él, megerősödött, folyamatosan nyeri vissza gazdasági függetlenségét, politikai cselekvőképességét, és növeli szerepét ebben a régióban (...), mi ezt úgy fejezzük ki manapság, hogy egy vérből valók vagyunk" - fogalmazott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!