Nemzeti összetartozás napja - Liberálisok: az egységes, erős Európa gyógyíthatja be Trianon sebeit

Kultúra, 2021.06.04

A Magyar Liberális Párt szerint csak az egységes, erős Európa gyógyíthatja be Trianon sebeit,

A párt azt közölte pénteken, a nemzeti összetartozás napja alkalmából az MTI-vel, hogy meggyőződésük szerint a magyar emberek érdeke határon innen és túl is az, hogy az Európai Unió még egységesebbé és erősebbé váljon. Hiszen az unió a garanciája annak, hogy a kisebbségi jogok érvényesülhessenek a tagállamokban - tették hozzá.

"Ezért mi továbbra is határozottan kiállunk az Európai Unió bővítése és integrációja, Ukrajna uniós csatlakozása mellett. Meggyőződésünk, hogy csak a toleráns és befogadó nemzet az erős nemzet. Aki pedig itthon az emberek megosztásából próbál politikai tőkét kovácsolni, hasonló bűnt követ el az országgal szemben, mint amekkora fájdalmat Trianon okozott nekünk" - hangsúlyozták.

Azt írták, 2022-ben olyan új kormányra van szüksége az országnak, amely itthon és az országhatárokon túl sem akarja megosztani a magyarságot, és azért dolgozik, hogy a magyarságtudat ne válhasson politikai eszközzé és kampánytémává.

"Az a célunk, hogy egy olyan országot építsünk, ahol mindenki büszkén és szabadon vállalhatja magyarságát, és a hatalmon lévők nem akarják kirekeszteni a nemzetből a másképp gondolkodókat. Trianon közös veszteségünk, és így közös a felelősségünk abban is, hogy a határon túl rekedt honfitársainknak segítsünk gyönyörű magyar kultúránkat megőrizni" - emelték ki a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!