Nyári villámturnén mutatja be új lemezét a Kiscsillag

Kultúra, 2020.06.22

Nyolcállomásos országos turnéra indul a Kiscsillag, hogy pótolják a Tompa kések című lemez tavasszal elmaradt bemutatóit.

A zenekar tavasszal jelentette meg hatodik stúdióanyagát, ám a járványhelyzet miatt mind a budapesti lemezbemutatót, mind az országos koncertkörutat el kellett halasztani. A Kiscsillag a karanténidőszakban két klipet készített - szerepel a menedzsment által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

Lovasi András és társai nyolc városba viszik el az új számokat és régebbi Kiscsillag-kedvenceket. A Kiscsillag június 26-án a tatabányai Roxxy-ban, 27-én a szombathelyi Végállomáson, július 3-án a gödöllői Trafóban, 4-én a dunabogdányi Kultúrparton, 10-én az esztergomi Sportalshow-ban szabadtéren, 11-én a győri Dinamóban, 24-én a büki MSK Atriumban, 25-én pedig a miskolci Helynekemben ad koncertet.

"Az album tele van olyan dalokkal, amelyek a termekbe, klubokba valók, igazi koncertdalok. A tavaszra is nagy lelkesedéssel készültünk, de a várakozás ezt még inkább fokozta, úgyhogy eldöntöttük: ahogy lehet, indulunk. Jó lesz végre újra azt csinálni, amit a legjobban szeretünk" - idézte Lovasi Andrást a kommüniké.

Az idén 15 éves Kiscsillagban Lovasi András (ének, gitár), Leskovics Gábor (gitár, vokál), Szesztay Dávid (gitár, billentyűs hangszerek, vokál), Erős Márton (basszusgitár) és Bajkai Ferenc (dob, ütőhangszerek) játszik. A csapat a 15. születésnapi koncertet október 1-jére a Budapest Parkba tervezi.

A 2005 óta létező Kiscsillag korábbi stúdiólemezei: Greatest Hits Vol. 1 (2006), Örökre szívembe zártalak (2009), Néniket a bácsiknak! (2011), Szeles (2014), Semmi konferencia (2017).
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!