Nyolc profi társulat lép színpadra a XVI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó öt napja alatt

Kultúra, 2022.09.13

Nyolc professzionális társulat lép fel és számos kísérőprogram várja a látogatókat a XVI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón, amelyet szeptember 16. és 21. között tartanak - tájékoztatta a szervező Pécsi Balett kedden az MTI-t.

Közleményükben azt írták, hogy a hazai táncszcéna két kivételes, nemzetközileg is elismert alkotójának koreográfiáival indul pénteken a pécsi táncünnep: a Pécsi Nemzeti Színház kamaraszínházában újra egy este látható Bozsik Yvette és Frenák Pál társulata. Bozsik Yvette a Bohóc kerestetik című produkcióját hozza el, míg a FrenÁk Társulat Twins című előadása a tánc nyelvén mesél az ikerlét mélyebb rétegeiről.

A Nemzeti Táncszínházban megtartott budapesti bemutatót követően szombaton a pécsi közönségének mutatja be a Pécsi Balett a Zorba című táncjátékát a Pécsi Nemzeti Színházban. Az előadás különlegessége, hogy a koreográfia a modern tánc és a néptánc ritkán használt fúziója - olvasható a közleményben.

A vasárnap a néptáncé: a kamaraszínházban a Kárment adja elő a Varidance Társulat, míg a nagyszínházban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes legújabb, Toborzó című produkcióját láthatja a közönség a Honvéd Férfikar közreműködésével.

Hétfőn a Budapest Táncszínház hozza el új, Lisztmánia című humoros táncelőadását, míg az idei tánctalálkozót a Győri Balett és a Szegedi Kortárs Balett közös estje zárja. Előbbi társulat a The Waves című koreográfiával érkezik, a szegediek pedig a Vadak című darabot mutatják be.

A rendezvény ideje alatt minden délután ingyenes programokkal várják a táncszerető közönséget a pécsi Színház téren. A TáncSzínTér elnevezésű programon hagyományosan pécsi tánciskolák, együttesek és tánccsoportok mutatkoznak be.

A Trezor Rendezvényházban többször lesz Élő tánctörténet óra, mely betekintési lehetőséget nyújt a táncművész pálya rejtelmeibe. Idén először tánciskolát is szerveznek felnőtteknek. A társastánc órán és a beszélgetéseken ingyenesen lehet részt venni, de előzetesen regisztrálni kell - hívták fel rá a figyelmet a kommünikében.

A Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában megvalósuló rendezvényről és a jegyekről bővebben tanctalalkozo.hu oldalon lehet olvasni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!