Októberben indul az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Farkas Ferenc-bérlete

Kultúra, 2018.09.13

Október 12-én kezdődik a székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar Farkas Ferenc-bérlete Schubert, Schumann és Prokofjev műveivel a Vörösmarty Színházban - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.

A Csupa romantika című koncerten Bogányi Gergely zongoraművész és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar előadásában Schubert Varázshárfa nyitánya, Schumann a-moll zongoraversenye és Prokofjev Rómeó és Júlia szvitje hangzik el - mondta el ifjabb Major István, a székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatója a műsorban.

Kiemelte, hogy a Farkas Ferenc-bérletet igyekeztek úgy összeállítani, hogy a klasszikus szimfonikus hangversenyek mellett operaest is szerepeljen benne. A Két hang, két lélek című esten Rost Andrea szoprán egyebek mellett Gounod-, Mozart- és Puccini-áriákat ad elő, míg lánya, Harazdy Eszter Tarr Bernadettel közösen komponált modern hangzású zenéit mutatja be.

A beszélgetésen az igazgató felhívta a figyelmet az újévi koncertre is, amelyen filmzenék, mások mellett John Williams, Ennio Morricone, Hans Florian Zimmer, Rózsa Miklós és Deák Tamás művei szólalnak meg nagyzenekari előadásban.

A bérlet negyedik részében a Savaria Szimfonikus Zenekar ad koncertet Domenico Nordio hegedűművész közreműködésével. Az új kezdeményezésű Zenekari körkép című egységben Mozart Don Giovanni nyitánya, Beethoven D-dúr hegedűversenye és Schubert VI. szimfóniája hangzik el az izlandi Gudni Emilsson vezényletével.

Áprilisban Ian Bousfield harsonaművész, a berni Hochschule der Künste professzora lép színpadra az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral, a koncerten Copland Tavasz az Appalache-hegységben című darabja, Rota C-dúr harsonaversenye és Brahms 1. szimfóniája hangzik el. A harsonaművész kurzust is tart majd - hangsúlyozta ifjabb Major István.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!