Olasz-magyar televíziós együttműködésről tárgyaltak a RAI és az MTVA vezetői

Kultúra, 2019.10.15

Az M5 kulturális csatornát is érintő olasz-magyar televíziós együttműködésről tárgyalt az olasz közszolgálati rádió televízió, a RAI és az MTVA vezetői - közölte a hirado.hu

Papp Dániel megbízott vezérigazgató a RAI elnökével, Marcello Foával folytatott megbeszélést, a témák között történelmi sorozatok, közös műsorgyártás és tartalmi együttműködés is szerepelt.

Papp Dániel, az MTVA megbízott vezérigazgatója a hirado.hu oldalon található tudósításban elmondta: azért szervezték meg a találkozót a RAI elnökével, hogy együttműködésről tárgyaljanak. "Nagyon jó irányba mozdultunk, hiszen nyitott volt Marcello Foa és megállapodtunk abban, hogy hivatalos együttműködést is kötünk" - nyilatkozta.

A RAI 1924-ben alakult, központi székháza a fővárosban található, műsorai nagy részét azonban Milánóból sugározzák. A RAI alá tartozó mintegy húsz tévécsatornán a hírek és háttéranyagok mellett külön sporttartalmakat és kulturális tematikájú műsorokat kínálnak a nézőknek.

Marcello Foa, a RAI elnöke elmondta: az a dolguk, hogy nyitottak legyenek a világ dolgaira, hiszen az olasz emberek mindig is érdeklődőek voltak. Ugyanakkor büszkék a gyökereikre és szeretnék is megóvni a hagyományaikat. "A világszerte népszerű sorozataink is elsősorban azért ilyen sikeresek, mert az olasz élet szépségeit mutatják be" - mondta.

Olaszország és Magyarország között a televíziós és rádiós tartalmi egyeztetések mellett egymás munkáját elősegítő szakember-csereprogramot is kilátásba helyeztek.

Siklósi Beatrix, az M5 kulturális csatorna igazgatója interjút is készített Marcello Foával.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!