Online filmklub indul időseknek a Tabán Távmoziban

Kultúra, 2021.02.03

Nézünk mint a moziban címmel online filmklub indul csütörtöktől a járványhelyzetben leginkább veszélyeztetett, idősebb korosztály számára a Tabán Távmoziban, ahol április 1-ig kilenc filmet láthatnak az érdeklődők.

A Cirko Film online filmklubjának programjában szereplő kilenc alkotás öt téma (zene, gasztronómia, vallás, múló idő, könyv) köré épülnek - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A filmeket otthon, biztonságos körülmények között tekinthetik meg az érdeklődők, akik chatablak segítségével is beszélgethetnek egymással a vetítések előtt. A filmeket a témához kapcsolódó rövid előadás vezeti be vagy zárja le, egyes vetítések után videokonferencián keresztül beszélgetést is tartanak meghívott vendégek, szakértők részvételével.

A programsorozat az Emberek és istenek című francia filmdráma vetítésével veszi kezdetét csütörtökön. A cannes-i nagydíjjal kitüntetett alkotást Perintfalvi Rita teológus gondolatai vezetik be. A vallás témakör másik filmje a Ferenc pápa - Buenos Airestől a Vatikánig című argentin életrajzi film lesz március 3-án.

A zene témakörében két magyar karmester és zenekaruk életébe pillanthatnak be az érdeklődők: a Fischer Iván című portréfilm a Budapesti Fesztiválzenekar alapítóját mutatja be február 11-én, az Élet, öröm, zene pedig Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar közös munkáját tárja a nézők elé március 18-án.

A múló idő témájában egy angol és egy francia film lesz műsoron: Daniel Auteuil és Fanny Ardant főszereplésével a nosztalgia, az örök szerelem és a hűség meséje a Boldog idők című film, amely február 18-án lesz elérhető, a Táncterápia pedig az újrakezdésről és a boldogság idősebb korban való megtalálásáról szól. A filmet március 25-én vetítik.

A gasztronómia iránt érdeklődők az Asztal két főre (február 25.) és a Cseng mester konyhája (április 1.) című filmek segítségével utazhatnak távoli tájakra és merülhetnek el az ínyencségek és a főzés világában, emellett a Könyvesbolt a tengerparton című brit filmet is vetítik Bill Nighy alakításával.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!