Online kreatív pályázatot hirdet a fiataloknak a MOME

Kultúra, 2021.02.01

Online kreatív pályázatot hirdet a fiataloknak a MOME, a 7-10. osztályos fiatalok csapatai február 1. és 28. között jelentkezhetnek - közölte a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hétfőn az MTI-vel.

A MOME Rektorátusa és a MOME Design Kompetencia Központ által meghirdetett, Ugrás a jövőbe! című online alkotói pályázattal az egyetem a 7- 10. osztályos magyarországi és határon túli tanulókat és tanáraikat szólítja meg. Az alkotás örömének átélése, a kreatív képességek kibontakoztatásának segítése mellett a pályázat célja egy olyan módszertani csomag átadása, amely segít újraértelmezni a tudásszerzést, a tudás rendszerezését, felhasználását és a megszerzett tudás alapján kreatív gondolkodással, csapatmunkával létrehozott vizuális tartalmat - olvasható a közleményben.

Mint írják, a pályázat célja megmutatni, hogy egy jó gondolat mentén bárkiből lehet dizájner vagy jövőkutató. A pályázat olyan kérdésekre keresi a választ többek között, hogy hogyan képzelik el a fiatalok a jövőt, milyen lesz az élet a jövő sulijában, milyen eszközök segíthetik a jövőben a tanulást és az oktatást, valamint hogyan fognak tanulni, sportolni, öltözködni, enni, beszélgetni.

"A MOME művészeti egyetemként vallja, hogy a művészet a kulturális teljesítményeken túl, képes új perspektívákat kínálni, megoldásokat keresni a 21. század speciális kihívásaira. Egy olyan korba léptünk, ahol a mesterséges intelligencia, a robotok világában egyre nehezebben találunk fogódzókat, így törekednünk kell emberi vonásaink megőrzésére. Meggyőződésem, hogy művészet és tudomány együttműködése nélkülözhetetlen a humanitás megőrzésében" - idézi a közlemény Fülöp Józsefet, a MOME rektorát a kezdeményezésről.

A pályamunkának tartalmaznia kell az ötletet jól bemutató vizuális produktumot, amely lehet analóg, digitális, vegyes és az ötletet támogató kerettörténetet. A pályamunka analóg módon lehet kreatív rajz-festés, kollázs, hajtogatás, makett építés; digitálisan film, fotósorozat, animáció, gif, digitális kollázs, 3D számítógépes modell vagy kreatív alkotó applikáció; a kettő ötvözésével vegyesen pedig 3D nyomtatás, videóhoz, fotóhoz készített díszlet vagy terepasztal. A 2-5 tagú csapatok és felkészítő tanáraik, felnőtt segítőik online felkészítő programon vehetnek részt.

A pályázatra a csapatok február 1-től regisztrálhatnak és áprilisig küldhetik be munkáikat. Az első fordulóban továbbjutott fiatalok alkotásaikat egy designer hallgató és egy MOME-oktató segítségével fejleszthetik tovább a második fordulóban. A tender részletes kiírása és a regisztrációs oldal a www.mome.hu weboldalon található - áll az összegzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!