Online látható a nagyváradi Szigligeti Társulat Napnyugat expressz című előadása

Kultúra, 2021.03.22

Online közvetíti a nagyváradi Szigligeti Társulat Matei Visniec román szerző Napnyugat expressz című darabját, amelyet a kortárs drámaíró tiszteletére szervezett bukaresti nemzetközi fesztiválon tűznek műsorra - közölte hétfőn az erdélyi teátrum.

A március 21. és 27. között zajló rendezvénysorozatot a Román Nemzeti Irodalmi Múzeum szervezi, az esemény partnere a bukaresti Magyar Kulturális Intézet.

Az érdeklődők egyebek mellett dokumentumfilmeket, színházi előadásokat és beszélgetéseket tekinthetnek meg online. A fesztivál programjában helyet kapott Visniec Napnyugat expressz című darabja, amelyet 2019-ben mutatott be elsőként a Szigligeti Színház Szigligeti Társulata Zakariás Zalán rendezésében.

A rendező korábban elmondta: Visniec költői színházi formanyelve nagyon alkalmas arra, hogy a Balkán dekadens világával sűrítetten szembesítsen. Az előadás 2019-ben elnyerte a brassói Kortárs Dramaturgiai Fesztivál legjobb rendezésért és legjobb női főszereplőnek (Román Eszter) járó díjat, 2020-ban pedig a romániai Országos Színházi Fesztivál programjában is szerepelt.

Az előadásról készült felvételt szombaton 18 órától huszonnégy órán keresztül ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők a szervező intézmény Facebook-oldalán
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!