Online teszi elérhetővé korábbi zeneakadémiai koncertjeit az Óbudai Danubia Zenekar

Kultúra, 2020.03.20

Online teszi elérhetővé az Óbudai Danubia Zenekar korábbi zeneakadémiai koncertjeit, a sorozat weblapjukon és Facebook-oldalukon péntek este kezdődik.

Az első estén a zenekar egy 2018-ban elhangzott műsora lesz látható-hallható Übermensch címmel. A közönség Copland, Wagner és Richard Strauss műveit hallhatja Hámori Máté vezényletével - közölte a zenekar pénteken az MTI-vel.

A sorozat koncertjei ezt követően minden héten szombaton este fél nyolctól lesznek láthatóak. "Bár a valódi közösségi koncertélményt nem tudják pótolni a felvételek, számunkra is izgalmas visszaidézni ezeket a pillanatokat, és talán olyanokhoz is eljut így a muzsikánk, akik valamilyen okból nem látogatják, vagy nem tudják látogatni hangversenyeinket. Szerintem azok számára is szép élmény lesz, akik az eredeti koncerten is velünk voltak a Zeneakadémia Nagytermében. Ráadásul az ifjabb korosztály is nyugodtan megpróbálkozhat most ezekkel a zenékkel, hiszen az otthonukból nézve megvan a lehetőségük arra, hogy ne kelljen az egész koncertet egy helyben végigülniük" - idézi a közlemény Hámori Máté, a zenekar művészeti vezetője szavait.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!