Online vetítésekkel bővül a Tribeca Filmfesztivál programja

Kultúra, 2021.05.04

Online vetítéseket is szerveznek az idei New York-i Tribeca Filmfesztiválon, amelyet egyébként a pandémia miatti korlátozások feloldása után, közönség részvételével tartanak meg június 9. és 20. között - jelentették be hétfőn a szervezők.

A filmfesztivál az online hozzáféréshez indította el Tribeca at Home platformját. Az online programban 35 alkotás, köztük 24 játékfilm és 11 rövidfilm szerepel.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint az amerikai közönség számára hozzáférhető online szekcióban vetítik a Creation Stories című filmjét Alan McGee zenei mogul életéről, Jonah Feingold Dating and New York című produkcióját egy online randioldalon megismerkedett párról, valamint az Asking For It című filmet Eamon O'Rourke rendezésében. De dokumentumfilmeket is válogattak a programba.

"A Tribeca at Home lehetővé teszi számunkra, hogy a fesztivált még több közösségbe eljuttassuk országszerte" - mondta Jane Rosenthal, a Tribeca Fesztivál társalapító-igazgatója. "Miközben izgatottan várjuk, hogy idén személyesen gyűljünk össze, és élő vetítéseinkkel New York minden szegletébe eljussunk, a fesztiválozók és az otthoni közönség minden eddiginél szélesebb körű hozzáférést kapnak a filmesek sokszínű kínálatához" - fűzte hozzá.

A Tribeca Filmfesztivált június 9. és 20. között rendezik meg New Yorkban.

A nyitófilm Lin-Manuel Miranda musicalfilmje, az In the Heights - New York peremén lesz, és John Lee False Positive című horrorja is a mustrán debütál.

Tavaly a koronavírus-járvány miatt lefújták a tavaszra tervezett New York-i Tribeca Filmfesztivált. Idén azonban erős programmal akarják kárpótolni a közönséget a szervezők.

Az élő vetítéseken megtekinthető programba 23 országból 66 alkotást, 81 filmes munkáját válogatták be.

A Tribecát több helyszínre szervezik, és a fesztivál idején New York-szerte számos esemény köszönti a 20. évébe lépett mustrát, amely lehetőséget nyújt filmes alkotók bemutatkozására.

A Tribeca Filmfesztiált 2002-ben rendezték meg először azzal az indíttatással, hogy elősegítsék az élet visszatérését Manhattan központjába a New York-i ikertornyokat leromboló terrortámadás után. A fesztivál társalapítója Robert De Niro volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!