Online videókkal segíti az oktatást a szekszárdi német színház

Kultúra, 2020.04.06

Online videókkal segíti a német nyelvű nemzetiségi oktatást a szekszárdi Magyarországi Német Színház (Deutsche Bühne Ungarn - DBU), amelynek áprilisi programjai a koronavírus-járvány miatt elmaradnak.

Lotz Katalin, a színház igazgatója az MTI-nek elmondta: a társulat a német nemzetiségi általános iskolák és gimnáziumok kötelező olvasmányai közül válogat irodalmi műveket, amelyeket a DBU színészeinek tolmácsolásában láthatnak majd a diákok.

"Ezzel szeretnénk hozzájárulni a digitális oktatáshoz, megkönnyíteni a tanárok munkáját és a diákoknak is élvezhetőbbé teszi a tananyagot" - tette hozzá.

A színház legkésőbb a jövő hét elején teszi közzé honlapján (https://dbu.hu) a már elkészült felvételeket; többek között A bölcs Náthán egy monológját, a Koch Valéria műveiből összeállított Valéria verselt világa című előadás részleteit. Emellett klasszikus német költők - Goethe, Schiller, Rilke - verseiből, drámai monológokból, novellákból készítenek filmeket.

A DBU közösségi oldalán és a népszerű videomegosztó csatornán is megjelenik produkciókkal, mások mellett A sirály március végére tervezett, de elmaradt bemutatójának "kedvcsinálóját" láthatják az érdeklődők.

Áprilisban nemcsak az előadások, hanem a színház más programjai is elmaradnak, köztük a német nyelvű gimnáziumok színjátszóinak találkozója. A társulat igazgatója azt mondta, úgy tervezik, hogy ősszel pótolják az elmaradt bemutatókat és programokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!