Ősbemutatóval és kamarakoncerttel köszönti a zene világnapját a MÁV Szimfonikus Zenekar

Kultúra, 2022.09.25

Budapesten ősbemutatóval, Bölcskén pedig kamarazenei koncerttel köszönti a zene világnapját október 1-jén a MÁV Szimfonikus Zenekar.

Fülep Márk Vuk című művének ősbemutatója a MÁV Szimfonikus Zenekar Unokák és Nagyszülők koncertsorozatában hangzik el délelőtt 10 órától Paul Marsovszky vezényletével a margitszigeti Kristály Színtérben - közölte a zenekar az MTI-vel.

A mintegy 45 perces zenemű Fekete István Vuk című regénye nyomán íródott. A kompozíció hangulatában igyekszik illusztrálni a cselekményt, a történetet instrumentális előadásban visszaadni. A zeneműben idézetek nem szerepelnek, a szerző az inspirációit zenében fejezi ki. A narrátor Székely Edit zenepedagógus és fuvolaművész, a MÁV Szimfonikusok társulatának tagja, aki tételenként segíti majd a zene megértését.

A bölcskei Szent András Kastélyban Mozart Egy kis éji zene, Johann Christian Bach Sinfonia Concertante és Mozart B-dúr szimfónia című műve szólal meg Farkas Róbert vezető karmester dirigálásával.

A műsorban a MÁV Szimfonikusok hangszeres művészei, Pintér Dávid hegedűművész, koncertmester és Rózsa Richárd szóló csellista lép színpadra. A kamarakoncertre előzetesen regisztrálni kell az [email protected] címen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!