Oscar-díj - Az Ígéretes fiatal nő és Az apa kapta a forgatókönyves díjakat

Kultúra, 2021.04.26

Az Ígéretes fiatal nő   kapta a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó díjat vasárnap este a 93. Oscar-díjátadó gálán Los Angelesben, míg a legjobb adaptált forgatókönyvért járó elismerést Az apa című produkció nyerte el.

A gálát Regina King színész-rendező nyitotta meg a Los Angeles-i Union Station pályaudvar várótermében berendezett színpadon.

Az Ígéretes fiatal nő író-rendezője, Emerald Fennell mások mellett a film főszereplőjének, Carey Mulligannek köszönte meg a közös munkát.

Az apa forgatókönyvírója, Florian Zeller pedig, aki műholdas közvetítéssel jelentkezett be a műsorba kezében az Oscar-szoborral, a film főszerepét alakító Anthony Hopkinst a legnagyszerűbb színésznek nevezte, és a társforgatókönyvíró Christopher Hamptonnak is megköszönte a díjat.

A gálát idén a koronavírus-járvány miatt a hagyományokkal szakítva két Los Angeles-i helyszínen, a Dolby Színházban és a Union Station pályaudvaron rendezték meg az Oscar-jelöltek részvételével, közönség nélkül. A ceremóniának idén sincs házigazdája.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!