Oscar-díj - Daniel Kaluuya kapta a legjobb férfi mellékszereplő díját

Kultúra, 2021.04.26

David Kaluuya kapta meg a legjobb férfi mellékszereplő díját a 93. alkalommal megrendezett Oscar-díjátadó gálán helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben.

A 32 éves brit színész a Judas and the Black Messiah című filmben a fiatalon meggyilkolt Fred Hampton afroamerikai polgárjogi vezetőt alakította. Játékáért az idei díjszezonban már a Golden Globe- és a BAFTA-díjat is elnyerte.

A gála egyik helyszínéről, a Union Station pályaudvar színpadáról édesanyját köszöntötte, és megemlékezett Hampton örökségéről. "Nagyon sok munka áll még előttünk. Ma még ünnepeljük az életet, de holnap majd munkához látunk" - ígérte a sztár.

A legjobb nemzetközi film díját a dán Thomas Vinterberg Még egy kört mindenkinek című alkotása nyerte. "Ez a film arról szól, hogy elengedjük a kontrollt az életünk fölött" - fogalmazott a rendező, aki mások mellett a főszereplő Mads Mikkelsennek mondott köszönetet. Felidézte, hogy a forgatás első napjaiban lányát halálos autóbaleset érte, mint mondta, ő is részese ennek a csodának, és neki ajánlotta díját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!