Oscar-díj - Duna médiaszolgáltató-igazgató: ismét a közmédia által támogatott filmet jelölt Magyarország az Oscar-díjra

Kultúra, 2019.09.04

Deák Kristóf Mindenki című alkotása után ismét egy olyan filmet jelölt Magyarország az Oscar-díjra, amely a közmédia támogató nyilatkozatával nyert finanszírozást a médiatanácsnál - mondta a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Medveczky Balázs emlékeztetett, Deák Kristóf Oscar-díjig jutott rövidfilmje szintén a közmédia ajánlásával jutott támogatáshoz a médiatanácsnál, és bíznak benne, hogy Tóth Barnabás Akik maradtak című filmje is hasonló sikert érhet el a jövő évi díjátadón.

Az igazgató az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott, a nemzetközi film kategóriában jelölt mű egy "mélyen megérintő emberi történet" egy középkorú orvosról, aki elvesztette a feleségét és a gyerekét, valamint egy kamasz lányról, aki mindhiába várja vissza szüleit a haláltáborból.

Az Akik maradtak című alkotás a magyar jelöléssel most az első lépcsőn van túl, a második fordulóban már az Amerikai Filmakadémia választja ki a díjra esélyes öt legjobb művet, amelyek közül kikerül a nyertes - tette hozzá az igazgató.

Medveczky Balázs elmondta azt is, hogy Tóth Barnabás alkotását a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa Magyar Média Mecenatúra Programja támogatta, amely az elmúlt tíz évben már sok rajz-, természet-, dokumentum-, valamint egész estés film elkészültét segítette.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!