Öt új bemutató szerepel a Gyulai Várszínház 56. évadában

Kultúra, 2019.05.08

Öt új bemutató szerepel a Gyulai Várszínház 56. évadában, amely június 26. és augusztus 13. között hét héten keresztül szinte minden nap művészeti programokkal várja a közönséget - mondta el Elek Tibor, a Gyulai Várszínház Nonprofit Kft. ügyvezetője szerdán Budapesten.

Hozzátette: az öt új bemutató között szerepel a Psyché; a Vízkereszt, de amúgy mindegy; a Vidám Shakespeare; Darvasi László Karády zárkája című zenés monodrámája; valamint Az öreg halász és a tenger is Árkosi Árpád rendezésében.

Az összművészeti programkínálat részeként június 25-én és 26-án Weöres Sándor Napok és irodalmi konferencia, július 8. és 14. között Nemzetközi Shakespeare Fesztivál, valamint augusztus 1. és 7. között Erdély Hét is lesz, amelyen minden nap más erdélyi magyar színház mutatkozik be - hangsúlyozta Elek Tibor a sajtótájékoztatón.

Kiemelte: a látványos történelmi drámák és kortárs prózai színház mellett opera, musical, táncjáték, bábszínház, dzsessz, blues, irodalmi, népzenei és komolyzenei produkciók is színesítik a Gyulai Várszínház nyári műsorát.

A 15. alkalommal megrendezett Nemzetközi Shakespeare Fesztiválon idén csak komédiák szerepelnek; a magyar mellett francia, orosz, iráni, grúz és olasz színházak előadásait is láthatja a közönség - mondta el Elek Tibor.

Hozzátette: a Shakespeare-fesztiválon mutatja be a Sztalker Csoport és a Várszínház közösen a Vízkereszt, de amúgy mindegy című darabot ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében. A híres komédiát Vecsei H. Miklós fordította újra.

A zenés programok között Miklósa Erika a Modern Art Orchestrával áll színpadra, látható lesz a Tószínpadon a Somnakaj című gypsy musical, fellép a Dresch Quartett, a Kerekes Band, Ferenczy György és az első pesti rackák, valamint Rákász Gergely Bach és Vivaldi műveiből ad orgonahangversenyt a gyulai református templomban.

A Gyulai Várszínház 56. nyári évadát Schnöller Szabina operaénekes opera- és operettgálája zárja, amelyen a francia romantika világa, Puccini és Verdi Itáliája, valamint Lehár Ferenc és Kálmán Imre magyar virtusa elevenedik meg, Nyári Gyula zongoraművész és Foskolos Péter hegedűművész közreműködésével - mondta el Elek Tibor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!