TV műsor

Öt új bemutatót tervez a nagyváradi Szigligeti Társulat az új évadban

Kultúra, 2021.09.13

Öt új bemutatót tervez a 2021-2022-es évadban a nagyváradi Szigligeti Társulat - közölte hétfőn az erdélyi színház.

A Szigligeti Társulat első bemutatója Vörösmarty Mihály Csongor és Tündéje lesz, amelyet Anca Bradu rendezésében október 1-jén láthat először a közönség. Az évad második premierjében, Az öreg hölgy látogatása című, Novák Eszter által rendezett Dürrenmatt-darabban a teljes társulat látható lesz, címszerepében pedig a pályakezdésének negyvenedik évfordulóját ünneplő Fábián Enikőt láthatja a közönség.

Szilveszterkor Huszka Jenő Gül Baba című operettjét tűzik műsorra Forgács Péter rendezésében, az évad második felében Nyikolaj Erdman Az öngyilkos című abszurd vígjátékát Botos Bálint, Molnár Ferenc Játék a kastélyban című művét pedig Balogh Attila állítja színpadra.

A közlemény idézte Novák Esztert, a Szigligeti Társulat művészeti vezetőjét, aki emlékeztetett arra, hogy jelenleg csak egy játszóhelye van a társulatnak, ami rányomja a bélyegét az évadra, ezért úgy terveztek, hogy lehetőleg nagy szereposztású, sok jó feladattal kecsegtető műveket állítsanak színpadra.

A nagyváradi Szigligeti Színházhoz tartozik a Szigligeti Társulat mellett a Nagyvárad Táncegyüttes és a Lilliput Társulat is. A három társulatnak összesen 11 új bemutatója lesz.

A Lilliput Társulat idén októberben ötödik alkalommal szervezi meg az erdélyi magyar hivatásos bábszínházak találkozóját, a FuxFesztet, a Nagyvárad Táncegyüttes pedig 2022-ben ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját. Ebből az alkalomból februárban jubileumi hétvégét szerveznek, áprilisban pedig a 16. Erdélyi Magyar Hivatásos Néptáncegyüttesek Találkozóját látják vendégül Nagyváradon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!