Pályakezdő festőművészek pályázhatnak a Barcsay-díjra

Kultúra, 2020.10.06

Október 31-ig jelentkezhetnek fiatal pályakezdő festőművészek a Barcsay-díjra - közölte a Barcsay Jenő Képzőművészeti Alapítvány az MTI-vel kedden.

A pályázaton magyar ajkú, felsőfokú tanulmányaikat már befejezett, valamint mérvadó szakmai szervezeti tagsággal rendelkező pályakezdő festőművészek vehetnek részt, akik 2020. december 31-ig még nem töltik be 35. életévüket - írja a közlemény.

A pályázatra stílusmegkötések nélkül lehet jelentkezni, a pályázóknak olyan kvalitásos alkotásokat kell bemutatniuk, amelyek méltóak Barcsay Jenő (1900-1988) szellemiségéhez, alkotói következetességéhez és a művészet iránt érzett alázatához.

A Barcsay-díjjal oklevél, Csíkszentmihályi Róbert szobrászművész plakettje és pénzjutalom jár. A kitüntetett művész vagy művészek alkotásaiból kamarakiállítást rendeznek.

A Barcsay-díj átadója, valamint a kamarakiállítás a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrumban lesz, várhatóan januárban - áll a közleményben.

A közlemény felidézi: az évente odaítélt díjat 1989-ben Barcsay Erzsébet, Barcsay Jenő festőművész testvére alapította. 2006-ban a Barcsay-jogutód Kónya házaspár hozta létre a Barcsay Jenő Képzőművészeti Alapítványt.

A részletes pályázati felhívás a www.alkotok.hu internetes oldalon olvasható, és itt lesznek elérhetőek a pályázati eredmények is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!