Pásztor Erzsit ünneplik Mohorán a Tolnay Klári Emlékházban

Kultúra, 2019.06.28

Pásztor Erzsit ünneplik Mohorán a Tolnay Klári Emlékházban vasárnap; a Kossuth- és Balázs Béla-díjas színművésznőt pályafutása 60. évfordulóján köszöntik barátai és pályatársai - tájékoztatta az MTI-t az emlékház vezetője pénteken.

Balla István elmondta: többek közt Kósa József zongoraművész ad ünnepi koncertet, a rendezvényen közreműködik a Balassagyarmati Dalegylet és Kósa Bernadett előadóművész.

Részt vesz az ünnepségen Bajza Viktória, Vándor Éva, Tóth Enikő színművész, Karinthy Márton rendező, Nemcsák Károly és Őze Áron színházigazgató, Kurutz Márton filmtörténész, Mohai Gábor előadóművész és Mihályi Győző színművész, a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

Pásztor Erzsi 1936-ban született Budapesten, a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után a debreceni Csokonai Színházhoz szerződött.

A szolnoki Szigligeti Színház, a Pécsi Nemzeti Színház, a Madách Színház, a Soproni Petőfi Színház, a Szegedi Nemzeti Színház tagja volt, játszik a Karinthy Színházban és a Turay Ida Színházban is.

A Soproni Petőfi Színház és a Turay Ida Színház örökös tagja.

Meghatározó előadásai között van a Macsakajáték, a Koldusopera, a Bors néni vagy a Bernarda Alba háza.

A Veri az ördög a feleségét című, 1977-ben bemutatott filmszatírában Kajtárnét alakította, amiért elnyerte a Filmszemle legjobb női alakítás díját.

Szerepelt A Tenkes kapitányában, a Keménykalap és krumpliorrban, A ménesgazdában vagy A kenguruban, számos sorozatban szinkronizált, mint A klinika vagy a Csengetett, mylord?, a Szomszédok című teleregényben ő volt Janka néni.

Pásztor Erzsi tavasszal is Mohora vendége volt, Vándor Évával, Balogh Erikával, Tolnai Klárával és Bajza Viktóriával nyitotta meg a téli szünet után a Tolnay Klári Emlékházat a Nógrád megyei faluban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!