Pénteken folytatódnak az Opera online közvetítései

Kultúra, 2021.01.28

Pénteken Lukács Gyöngyi és Alexandru Agache, vasárnap Farkasréti Mária és Gábor Géza lép színpadra az Opera MaszkaBál közvetítésében.

Pénteken az elismert operaénekes-házaspár, Lukács Gyöngyi és Alexandru Agache válogat ikonikus szerepeiből a MaszkaBál közvetítésében, ami 20 órától látható az Opera Facebook-oldalán és az Origón. A Guiseppe Verdi műveiből összeállított est művészeti vezetője Kovács Katalin és Magyar Orsolya, zongorán közreműködik Szennai Kálmán, műsorvezető: Gyüdi Melitta - közölte a dalszínház csütörtökön az MTI-vel.

Vasárnap az Opera két magánénekese, Farkasréti Mária és Gábor Géza ad ingyenes áriaestet a MaszkaBál sorozatban 20 órától az Opera Facebook-oldalán és az Origón. Műsorukban többek között Mozart, Beethoven, Verdi és Wagner operáiból adnak elő részleteket. Az est művészeti vezetői Lázár Katalin és Magyar Orsolya, zongorán Szennai Kálmán működik közre, az est műsorvezetője Ókovács Szilveszter. Február 1-jén az Opera énekkari és zenekari művészeinek kamaraprodukcióit bemutató ingyenes Tercett-Trió-sorozat is folytatódik az Opera Facebook-oldalán és az Origón többek közt Bach, Mozart, valamint a 19-20. századi zeneirodalom gyöngyszemeivel.

Szombaton 19 órától az Opera Otthonra két premier is kínál egy este. Az Opera közönsége csaknem 90 év után láthatja újra színpadon Dohnányi Ernő Simona néni és Hubay Jenő A cremonai hegedűs című operáját.

A Simona néni főbb szerepeit Megyesi Schwartz Lúcia (Simona néni), Miksch Adrienn (Beatrice), Sáfár Orsolya (Giacinta), Ódor Botond (Ghino gróf), Cseh Antal (Florio gróf) és Pataki Bence (Nuto, házmester), A cremonai hegedűs főbb szerepeit Köpeczi Sándor (Ferrari mester), Sáfár Orsolya (Giannina), Ninh Duc Hoang Long (Sandro), Sándor Csaba (Filippo) és Palerdi András (Polgármester) alakítja. Mindkét új produkciót Varga Bence rendező, Fekete Anna díszlettervező, Schütz Nikolett jelmeztervező viszi színpadra Galambos Attila új magyar szövegével. A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát (karigazgató Csiki Gábor) mindkét előadásban Dohnányi Olivér vezényli.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!