Piotr Anderszewski ad zongoraestet a Müpában

Kultúra, 2018.12.06

Bach művei mellett Beethoven Diabelli-variációk című kompozíciója szólal meg a varsói születésű Piotr Anderszewski előadásában december 11-én a Müpában az MVM Koncertek - A Zongora-sorozat estjén.

A varsói születésű, de magyar gyökerekkel rendelkező Piotr Anderszewskit generációjának egyik vezető zongoraművészeként tartják számon, játékát az elmélyültség, az igényesség és a kísérletező kedv jellemzi. A művész 1991-ben debütált Londonban, azóta rendszeresen koncertezik a leghíresebb hangversenytermekben a legkiválóbb zenekarokkal és karmesterekkel - közölték a szervezők az MTI-vel.

Első szólólemeze (Bach, Beethoven) 1996-ban elnyerte a Lengyel Kritikusok Díját, s egy teljes Bach-sorozatot eredményezett a Harmonia Mundi gondozásában. Beethoven Diabelli-variációiból 2001-ben a Virgin Classics kiadásában készített felvételt, amely több francia díjat nyert el. Zenekari koncertjei eredményeképp elnyerte a Királyi Filharmóniai Társaság (Royal Philharmonic Society) díját, amelyet a legjobb hangszeres előadónak ítélnek oda, 2002-ben Szymanowski Díjjal tüntették ki a zeneszerző műveinek előadásáért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!