Polcz Alaine és Mészöly Miklós levelezéséből felolvasószínházi előadást tartanak Zsámbékon

Kultúra, 2019.08.16

Polcz Alaine és Mészöly Miklós levelezéséből felolvasószínházi előadást láthat a közönség vasárnap este a Zsámbéki Romtemplomnál.

A bilincs a szabadság legyen című felolvasóesten Csákányi Eszter idézi meg Polcz Alaine-t, Trill Zsolt pedig Mészöly Miklóst Seres Tamás rendezésében - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Polcz Alaine és Mészöly Miklós több mint 50 évig voltak házasok. Félévszázadnyi levelezésük kötetben jelent meg 2017-ben, ezekből hallhat válogatást a közönség. Az előadás közben fényképeken elevenednek meg a szereplők.

Polcz Alaine és Mészöly Miklós több ezer levelet írt egymásnak, ezek arról tanúskodnak, hogy mennyire őszinték voltak egymáshoz - mondta el Trill Zsolt színművész a műsorban. A színész szerint talán azért is, mert annyira különbözőek voltak, egész életükben "fejtették" egymást, meg akarták érteni a másikat.

Mint mondta, Mészöly Miklós és Polcz Alaine levélváltásaiból mindenről szó esik: a legbonyolultabb, legnehezebb pillanatok mellett a leghétköznapibb eseményekről is beszámolnak egymásnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!