Ránki Dezső zongoraestjével folytatódik az MVM Koncertek

Kultúra, 2022.09.20

Ránki Dezső zongoraestjével folytatódik az MVM Koncertek; a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében szeptember 27-én Schubert és Debussy darabjait hallhatja a közönség.

A kétszeres Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett Ránki Dezső koncertjét szünet nélkül, egy részben rendezik meg. A műsoron Franz Schubert a-moll szonátája és 4 impromptuje, majd Claude Debussy Gyermekkuckó és Metszetek című szvitjei szerepelnek - közölték az MTI-vel kedden a szervezők.

A MVM Koncertek Zongora-sorozatának következő koncertjén október 24-én a Zeneakadémia Nagytermében Balázs János lép fel, majd a Müpában november 9-én Alekszandr Gavriljuk szólóestjével zárulnak a 2022-es év zongoraestjei.

A 20. Jubileumi MVM Koncertek - A Zongora-sorozat programjában Bogányi Gergely, Grigorij Szokolov, Balázs János és Fazil Say koncertjei várhatók a Müpában 2023-ban.

A koncertek a Zeneakadémián, a Magyar Zene Házában, a Festetics Palotában és a Bartók Emlékházban is folytatódnak jövőre. Bővebb információ pontos műsorokkal a www.azongora.hu honlapon olvasható - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!