Sümegi Eszter és Edita Gruberova az Erkelben

Kultúra, 2019.01.30

Sümegi Eszter pályafutásának 25 éves jubileumát ünnepli legkedvesebb szerepeivel pénteken az Erkel Színházban, míg Edita Gruberova a Lammermoori Lucia címszerepében tér vissza Budapestre február 9-én és 13-án - közölte a Magyar Állami Operaház szerdán az MTI-vel.

Sümegi Eszter pénteken kedvenc szerepeiből válogat, felcsendülnek többek közt az Aida, a Don Carlos, a Parasztbecsület, a Macbeth, a Nabucco, A trubadúr, a Tosca és a Sába királynője részletei. A koncerten közreműködik Gál Erika, Fokanov Anatolij, Kiss András és Rafael Rojas, az Opera Zenekarát és Énekkarát Kovács János és Medveczky Ádám vezényli (karigazgató Csiki Gábor).

Bár a pénteki koncert már teltházas, a művésznővel hamarosan ismét találkozhat a közönség: február 22-én Ponchielli Giocondájának premierjén a címszerepben debütál Almási-Tóth András rendezésében.

Az Erkel Színház repertoárján idén február 9. és 23. között hat alkalommal látható Donizetti Lammermoori Lucia című operája, amelynek címszerepét a nyitóelőadáson és február 13-án Edita Gruberova énekli.

A világhírű, édesanyja révén magyar felmenőkkel is rendelkező szlovák koloratúrszoprán Mozart és Strauss operáiban nyújtott kiváló teljesítményeivel lett nemzetközileg is elismert, emellett a bel canto újbóli felfedezéséhez is nagy mértékben hozzájárult, többek között a Lammermoori Lucia címszerepének nagy sikerű interpretációival. Edita Gruberova 2014-ben koncertszerű előadáson már énekelte a szerepet az Erkel Színházban, 2017 őszén pedig a budapesti dalszínház japán turnéján Szabó Máté rendezésében lépett színpadra Donizetti operájában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!