Szakmai sikert aratott a Maladype Színház Lengyelországban

Kultúra, 2020.10.22

Szakmai sikert aratott a Maladype Színház a lengyelországi Radomban; az egyik legismertebb fesztiválról, a XIV. Nemzetközi Gombrowicz Fesztiválról hozták el a fődíjat, emellett más kategóriákban is ők voltak a legjobbak - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

A Maladype Színház szombat este a XIV. Nemzetközi Gombrowicz Fesztivál egyhetes versenyprogramjának záró előadásaként mutatta be Witold Gombrowicz darabját Yvonne címmel, Balázs Zoltán rendezésében.

Balázs Zoltán színész, rendező, a Maladype Színház igazgatója elmondta: nyolc és fél hónapnyi kényszerpihenő után jutottak ki külföldre, és hozták el Yvonne című előadásukkal a Nemzetközi Gombrowicz Fesztivál fődíját, továbbá a színészek kollektív játékáért járó díjat és a közönségdíjat is. Hozzátette: a közönség visszajelzéseire már nagy szüksége volt a társulatnak a pandémiás helyzetben.

Mint mondta, a kollektív színészi játék díja valójában az összjátékot, egy együttes egymásra való különleges minőségű figyelmét díjazza, ami társulatuk esetében alappillér.

Kitért arra, hogy előadásukban Yvonne alakját esténként egy-egy új néző képviseli. Nem játssza, hanem a maga természetes reakcióival, a figyelmével elkezdi belakni az előadást, és a színészek mint nagyon jó kalauzok, beemelik, körbevezetik, és vele együtt elmélyítik ezt az érzékeny történetet - mondta a rendező.

Kiemelte, hogy a társulat új bemutatóra készül: Tankred Dorst Merlin avagy a puszta ország című darabját tűzik műsorra. A premiert december 18-ra tervezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!