Szalai Bálint és Monika Benísková nyerte az idei Határtalan Design Díjat

Kultúra, 2020.10.09

Két pályakezdő alkotó: a magyar Szalai Bálint és a cseh Monika Benísková nyerte el pénteken az idei Határtalan Design kiállítás legjobb alkotóinak odaítélt Határtalan Design Díjat.

A MOME Design Intézetében diplomázott Szalai Bálint és a pilseni LSFDA egyetemen végzett Monika Benísková személyenként bruttó 300 ezer forint díjazásban részesül, Katia Bagosi és Andrei Revnic dizájnerek pedig ingyenes részvételi lehetőséget kapnak Európa egyik legjelentősebb dizájneseményén, a Lodz Design Festivalon - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A Határtalan Design kiállítás szombattól 14 ország 152 dizájnerének, ékszertervezőjének és képzőművészének a munkáit mutatja be a Kiscelli Múzeumban.

Az évente megrendezett nemzetközi kiállítás szervezői 2016-ban alapítottak dizájndíjat azzal a céllal, hogy elismerjék a válogatás kiállítóinak szakmai teljesítményét, elsősorban a fiatal, főként pályakezdő alkotókat támogatva. Az elismerés célja, hogy felhívja a figyelmet a dizájnban rejlő potenciálra, a mecenatúra, a társadalmi szerepvállalás jelentőségére.

A neves szakértőkből álló zsűri az adott tárgyak eredetiségét, innovatív megoldásait, magas dizájntartalmát értékeli - emlékeztet a közlemény.

A művek kiválasztásában idén Csomay Zsófia építész, belsőépítész, címzetes egyetemi tanár; Demeter Nóra (Demeter Design Stúdió) építész, belsőépítész; Horváth Béla, a Horváth Béla Művészeti Alapítvány alapítója, műgyűjtő; Petrányi Zsolt művészettörténész, valamint Spengler Katalin és Somlói Zsolt műgyűjtők vettek részt.

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál és a Design Hét Budapest programsorozat részeként megrendezett Határtalan Design kiállítás november 15-ig látogatható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!