Számos kiállítást tartanak a Pécsi Fotóhetek keretében

Kultúra, 2020.11.07

Külföldi, hazai és pécsi művészek munkáiból rendezett kiállításokkal, jótékonysági árveréssel várja a látogatókat a Pécsi Fotóhetek rendezvénysorozat.

Az Országos Fotóhónap rendezvényeihez csatlakozó programsorozat kiemelt eseménye egy jótékonysági célokat is szolgáló országos meghívásos fotótárlat - közölte a minap megnyílt és januárig látható Esély című tárlatnak otthont adó m21 Galéria üzemeltetője, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. szombaton az MTI-vel.

A tárlaton ötven művész több mint száz alkotása látható. A többi között szocio-, építészeti és művészfotókat bocsátanak árverésre decemberben, a befolyó pénzt pedig egy, a tanulásban a hátrányból induló gyerekeket segítő alapítványnak juttatják el.

November 19-étől - szintén az m21 Galériában - látogatható Lucien és Rodolf Hervé kiállítása. Lucien Hervé, azaz Elkán László, Le Corbusier épületeinek fotográfusa, a magyar és francia fotóművészet kiemelkedő alakja; munkásságát egyedi szemléletű építészeti fotók jellemzik. Fiával, Rodolf Hervével számos közös fotógráfiai projektet készítettek. A novemberi kiállítás elsősorban a szakrális építészetet bemutató, valamint Párizs hangulatát megidéző képekből jön létre.

A Pécsi Fotóhetek keretében a megyeszékhely nyolc helyszínén rendeznek - hazai és pécsi kortárs fotóművészek munkáit is felvonultatva - kiállításokat, filmvetítéseket, beszélgetéseket.

A programsorozatról további információk találhatók a kiállítások Facebook-oldalain és az m21.pecsigaleriak.hu címen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!