Sziget - Love Revolution programsorozat a nagyszínpadon

Kultúra, 2019.07.23

Love Revolution Special néven a fenntarthatóság és az emberi jogok fontosságára figyelmeztető, a kirekesztés különböző formáit elítélő performanszok és rövid felszólalások is helyet kapnak az idei Sziget fesztivál nagyszínpadának programjában augusztus 7. és 13. között.

A Sziget két éve hirdette meg a Love Revolution kampányt, zászlajára tűzve a fenntarthatóság fontosságát, az emberi jogokat, elítélve a háborút és a fegyverkezést, szót emelve a bőrszín, vallás vagy nemi identitás miatti kirekesztés ellen - emlékeztettek az MTI-hez kedden eljuttatott közleményükben a szervezők.

A Love Revolution Special programsorozat keretében a közönség olyan performanszokkal és rövid felszólalásokkal is találkozhat a nagyszínpadon, amelyek a jelenleg zajló társadalmi változásokra és a kollektív felelősségre hívják fel a figyelmet.

A fesztiválozók meghallgathatják például Jane Goodall világhírű főemlőskutatót, ENSZ békenagykövetet és környezetvédőt. Al Gore, az Egyesült Államok volt alelnöke, a Climate Reality Project elnevezésű civil szervezet alapítója videóüzenetben közvetíti gondolatait, szavait pedig Rosa Anders és Milan van der Meulen aktivisták erősítik a helyszínen Az Igazság 10 percben című előadásukkal.

A Love Revolution vendége lesz Emi Mahmoud költő, aktivista és UNHCR jószolgálati nagykövete, aki egykori menekültként sorstársai és a hátrányos helyzetű közösségekben élők helyzetére igyekszik felhívni a figyelmet.

A nagyszínpadra érkezik az amerikai Drew Dollaz is, aki utcai táncosként vált világhírűvé, és a tánc mellett több emberi jogi kérdésben is igyekszik hallatni a hangját, fókuszában az öngyilkossághoz vezető gyermek- és tinédzserkori megfélemlítés, kiközösítés, illetve a szegénység és az oktatás hiányából eredő problémák állnak.

Dakota és Nadia svájci táncművészek koreográfiája a családon belüli erőszak kérdését járja körül, míg a The Arrow akrobataduó produkciója az első pillantás, az első ölelés és egy örökké tartó kötelék létrejöttének varázslatos történetét mutatja be.

A hátrányos helyzetű és menekült gyerekek számára ingyenes zenei oktatást biztosító SUPERAR program kórusa pedig közös éneklésre hívja majd a nagyszínpad közönségét - közölte a Sziget fesztivál.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!