Színdarab a Magyar Királyság utolsó három napjáról

Kultúra, 2018.03.12

Tizennyolc címmel, a Magyar Királyság utolsó három napjáról szóló darabot mutat be a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház vasárnap Budapesten, a Duna Palotában - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

A darabot Andrási Attila írta és rendezte, aki a műsorban elmondta: Tizennyolc című új előadásuk az első világháború utolsó évében játszódik, és a Magyar Királyság utolsó három napját mutatja be. A cselekmény az összeomlást elősegítő csoportok és azok között játszódik, akik megpróbálják összetartani a széteső monarchiát.

A jelenlegi előadás folyamatos kutatás eredménye - mondta Andrási Attila, hozzátéve, hogy legutóbb Lukachich Sándor tábornok, a budapesti katonai körzet parancsnokának emlékirataira bukkantak, amely óráról órára követi az eseményeket.

A rendező elmondta, hogy 15 éve kutatja a témát. Beszélt arról is, hogy mivel Szabadkán született, egész életére hatást gyakorolt a színdarabban feldolgozott időszak. Felidézte, hogy gyermekkorát magyar közegben töltötte Szabadkán, az iskolában szembesült csak azzal, hogy valójában nem Magyarországon él.

A történelmi drámában Stelly Zsófia, Szorcsik Kriszta, Boros Ádám, Dóczy Péter, Incze Máté, Kákonyi Tibor, Kálló Béla, Krizsik Alfonz, Lénárt László és Pelsőczy László látható a színpadon. A díszlet-és jelmeztervező Húros Annamária, a darab dramaturgja Szigeti Réka.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!