Színes repertoárral várja a közönséget az új évadban a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház

Kultúra, 2022.09.07

Regényadaptációval, ősbemutatóval és a művészet különböző megközelítési lehetőségeit bemutató előadásokkal készül a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház a 2022/2023-as évadra - közölte Urbán András, a teátrum igazgatója az MTI-vel szerdán.

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház az előző évadzárón mutatta be Lovas Ildikó Amikor Isten hasba rúg című regényének adaptációját. Az idei évad ennek az első röprízével indul, de mivel az előadást még alig néhányan látták, az igazgató szerint akár azt is lehet mondani, hogy most lesz a bemutatója. A Csáth Géza életével foglalkozó előadást Urbán András rendezte.

A jövő héten kezdődnek meg Zalán Tibor Ne lőj a fecskére! című darabjának a próbái. Az abszurdba forduló lakodalmas előadást Hernyák György állítja színpadra. Az ősbemutató még az ősz folyamán látható lesz.

A Junior Prima-díjas színész és rendező Hegymegi Máté a svéd Gunilla Boethius A föld fia című drámája alapján készít előadást a Kosztolányi Dezső Színházban. A fél testével a földbe gyökerezett fiúról szóló előadás próbái novemberben kezdődnek el - magyarázta Urbán András.

A színházigazgató elmondta, ő maga is rendez egy előadást az évad második felében. Ez egy tervezett trilógia második része lesz. A csend költészete címet viselő előadás a hang témájával, a színházi hanggal, illetve a hangtól a szóig történő úttal foglalkozik. Ez a Nézés művészete című - a látvánnyal foglalkozó - előadás "folytatása".

Az évad végén pedig Zlatko Pakovic rendező készít egy előadást, amely a művészi létet vizsgálja, vagyis azt a pontot veszi górcső alá, amikor az emberből művész lesz - magyarázta Urbán András, majd hozzátette: mindezt Ladik Katalin költő-színésznő életén keresztül teszi úgy, hogy az előadásban maga Ladik Katalin is részt vesz.

Urbán András azt is elmondta, hogy az idén sem marad el a Desiré nemzetközi kortárs színházi fesztivál, amelyet november végén rendeznek meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!