Színházak éjszakája - Két vendégjáték a József Attila Színházban

Kultúra, 2019.09.20

Két vendégjáték látható a József Attila Színházban szombaton, a Színházak éjszakáján: a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház a Lovagias ügy, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház pedig az Apró kozmikus félreértés című darabot mutatja be Budapesten.

A színház előcsarnokában 15 órától az idei évad első bemutatójából, a Macskafogó című készülő produkcióból láthat részleteket a közönség. A darab premierjét szeptember 28-án tartják.

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház Hunyady Sándor, Márkus Alfréd és Verebes István Lovagias ügy című zenés vígjátékát 19 órától játssza Koltai Róbert és Vándor Éva szereplésével.

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Apró kozmikus félreértés című produkcióját 19 óra 30 perctől tűzik műsorra. Az előadás Forgách András 12 nő voltam című műve nyomán készült.

A Színházak éjszakáján mutatják be a színház megújult kávéházi szalonját, a JaSzalont, amely irodalmi esteknek, kiállításoknak ad helyet, és a színház művészeinek önálló estjei is itt láthatók - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, ezúttal a láthatatlan és mégis látható színház tematikája hatja át a napot. A vak és gyengénlátó vendégeikre gondolva "láthatatlan" színházi programok sokaságával készülnek.

Az esemény egész ideje alatt a társulat színészei csatlakoznak a szervezési osztályhoz, és maguk árulják a színház soron következő előadásainak jegyeit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!