Szorosabb együttműködés az MDDÜ és az Art Market Budapest között

Kultúra, 2022.06.23

Még szorosabbá válik a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) és az Art Market Budapest kortárs nemzetközi képzőművészeti vásár együttműködése. Az MDDÜ által szervezett 360 Design Budapest és az Art Market Budapest októberben még több programmal várja az érdeklődőket a Bálna Budapest épületében.

"A tavalyi sikeres együttműködést követően idén szeretnénk szorosabbra fűzni szakmai kapcsolatunkat az Art Markettel, így közösen megálmodtuk az Inside Art & Design eseményt, amely egy dedikált nap a művészet és design területének összekapcsolódására. Kiemelten fontos számunkra, hogy közös eseményünkön keresztül bemutassuk és megismertessük a hazai és nemzetközi közönséggel a design és képzőművészet összefonódásának lehetőségeit" - idézi az MDDÜ által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény Forintos-Szűcs Anitát, az ügynökség vezérigazgató-helyettesét.

Az Art Market Budapest október 6. és 9. között 12. alkalommal látja vendégül Budapesten a kortárs művészet iránt érdeklődő magyar és nemzetközi közönséget.
Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb kortárs képzőművészeti vására az eddigi jelentkezések alapján csaknem 30 országból mintegy 120 kiállító választékát mutatja be a Bálna Budapest épületében, a művészeti seregszemle pedig ezúttal is számos tematikus kísérőeseménnyel egészül ki - közölte az MDDÜ.

A Magyar Divat & Design Ügynökség a 360 Design Budapest eseménysorozatot október 3. és 9. között rendezi meg, immár harmadik alkalommal, a Bálna Budapestben.
A magyar és regionális designszcéna szereplőit felsorakoztató esemény célja a meghívott tervezők ismertségének széleskörű növelése és a hazai designmárkák nemzetközi piacra lépésének segítése.

Mint az MDDÜ hangsúlyozta, a kiállításhoz gazdag eseménysorozat kapcsolódik; a partnerek többek között előadások, kerekasztal-beszélgetések, exkluzív tárlatvezetések szervezésében, a kommunikációs tevékenységek összekapcsolásában, a hazai és nemzetközi szakmai véleményvezérek megszólításában is együttműködnek.

A partnerség egyik leghangsúlyosabb eleme az a szakmai találkozó, amely Inside Art & Design néven kifejezetten a művészet és a designtárgyak világának összefüggéseit járja körül, világhírű szaktekintélyek előadásaival, kerekasztal-beszélgetésekkel és tárlatvezetésekkel - áll az MDDÜ közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!