Tánc- és színházi előadások is láthatók online

Kultúra, 2020.04.24

A Trafó Kortárs Művészetek Háza tánc- és színházi előadásai is láthatók online, a Népi Iparművészeti Gyűjtemény három sorozatot indított, valamint folytatódnak a Csokonai-szerenádok Debrecenben.

Folytatódik szombat esténként a Take a Seat! online programsorozat a Trafó virtuális nézőterén: legközelebb a The Qualitons presents KEXP-koncertet láthatják az érdeklődők. Bemutatják majd egyebek mellett Molnár Csaba táncelőadását, a Freakin' Disco Monstre koncertjét, valamint AV Composers címmel látható a smART! XTRA art és tech sorozat 50. ünnepi kiadása. Továbbra is online látogatható a Trafó Galéria aktuális kiállítása, valamint friss interjúk és művész-ajánlók olvashatók a Trafó-blogon.

Az Alfa alkotói pályázat eredményhirdetése és a nyertes munkák bemutatása szintén digitális formában történik majd, s online rendezik meg a Gondolat Generátor edukációs műhely foglalkozásait is - közölte a Trafó pénteken az MTI-vel.

A Népi Iparművészeti Gyűjtemény három sorozatot indított el Facebook-oldalán. A Múzeum titkai sorozatban a múzeum gyűjteményéből mutatnak be egy-egy tárgyat és alkotóját. A Népi kalendárium című sorozat az aktuális jeles napról és a hozzá kapcsolódó népszokásokról ad színes leírást archív fotókkal. A Dédanyáink tudása sorozatban a hagyományos népi tudással, technikákkal, praktikákkal és mesterségekkel ismerkedhetnek meg az olvasók.

Folytatódnak a Csokonai-szerenádok a debreceni Csokonai Nemzeti Színház énekeseinek előadásában. A félórás minikoncerteken népszerű opera- és operettslágerek, musicalek hangzanak el. A kezdeményezés három hete indult, majd a szerenádok sikere miatt a színház énekkarának tagjai úgy döntöttek, hogy koncertjeikkel hetente jelentkeznek Debrecen különböző pontjain.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!