Távmoziban folytatódik a 10. Szemrevaló/Sehenswert filmfesztivál

Kultúra, 2021.10.19

Távmoziban és vidéki vetítésekkel folytatódik keddtől a 10. Szemrevaló/Sehenswert filmfesztivál, amely október 26-ig a Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös szervezésében a német nyelvterület legfrissebb filmjeiből ad ízelítőt, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal.

Országosan a Művész Távmoziban (https://film.artmozi.hu) lesznek elérhetők a fesztivál filmjei, de október 20. és 24. között Pécsett, majd október 25. és 29. között Szegeden moziban is vetítenek néhány filmet - közölték a szervezők az MTI-vel.

A kedd este műsorra tűzött, Arthur & Claire című osztrák tragikomédia az élet súlyos kérdéseit a fekete humor és az irónia szűrőjén át láttatja, a másnapi online vetítésen pedig Svájc idei Oscar-nevezettje, a többszörösen díjnyertes Húgocskám (Schwesterlein) című dráma lesz látható.

Csütörtökön Christian Petzold a titokzatos női vízi szellem mítoszát újraértelmező, Hableány (Undine) című filmjét vetítik, másnap a Lány a Tűparkból (Platzspitzbaby) című film pereg majd, az 1956-os magyar forradalom évfordulóján pedig az idei Max Ophüls Preis Filmfesztiválon közönségdíjat nyert Dear Future Children című dokumentumfilmje kerül műsorra.

Vasárnap a Német Forgatókönyv-díjat nyert Idegen (Exil) című "fekete, szürreális" film lesz látható, míg október 25-én a 2021-es Osztrák Filmdíjon több elismerést is nyert, megrendítő Hochwald című alkotást nézheti meg a távmozi közönsége - közölték a szervezők.

Az online filmhetet az idei Max Ophüls Preis Filmfesztiválon a legjobb rendezés díjával elismert A tanár (Fuchs im Bau) című film zárja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!