Télvégi akciók a szezonnyitó WAMP-on

Kultúra, 2020.02.02

Télvégi akciókkal várja az érdeklődőket február 9-én a szezonnyitó WAMP dizájnvásár, amelyen a Rozmaring Hungarian Design márka első alkalommal mutatkozik be a Bálna Budapestben.

Új kiállítóként vesz részt a vásáron a Rozmaring Hungarian Design, amely magyar tradíciókból, minta- és formavilágból inspirálódva hoz létre fiatalok számára kényelmes és vidám ruhadarabokat. Rengei Georgina divattervező debütáló első kollekciója kötött darabokból áll, amelyekhez a pásztorélet és a pásztor fafaragások adták az ötletet - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A ruhák Magyarországon készülnek kis szériaszámban.

Nejlonzacskót helyettesítő termékeket, sok más mellett bélelt kenyereszsákot, szendvicscsomagolót vagy arctisztító korongot készít Merfelsz Dóra, a Saku - az ökozacskó tervezője, míg természetes, strapabíró, újrahasznosított alapanyagokból készült papír- és textiltermékeket kínál Cornides Ágnes és Simonyi Zsolt házaspár, a Cornides márka alapítói. Nyomtatott textiljeikre saját grafikáik kerülnek szitanyomtatással, amelynek fázisait kézzel végzik a Cornides nagyszülőktől örökölt közel százéves fa eszközökkel.

Rendhagyó módon az év első vásárán ismét bemutatkoznak az Alternatív Közgazdasási Gimnázium (AKG) idei diákcégei. Az egyéves program során a diákok önálló vállalkozást építenek, saját terméket vagy szolgáltatást hoznak létre, így a gyakorlatban sajátíthatják el a legfontosabb vállalkozói készségeket. Munkájuk eredményét a WAMP-on ismerhetik meg az érdeklődők.

Februárban a Hónap tervezője a Tia Design alkotója, Bozsik-Csengeri Adrienn lett, aki egyedi zsinór- és fonal ékszereket tervez - írták a tájékoztatóban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!