Tévéfilmes és kisjátékfilmes pályázatokat hirdetett meg az Nemzeti Filmintézet

Kultúra, 2020.03.10

Tévéfilmes és kisjátékfilmes pályázatokat hirdetett meg az Nemzeti Filmintézet, a rövidfilmtervekkel március 17-től jelentkezhetnek az alkotók - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A teljes magyar mozgóképszakma összehangolt tevékenységéért felelős, januártól működő Nemzeti Filmintézet (NFI) elkötelezett abban, hogy az egész estés mozifilmek mellett kulturális értéket teremtő televíziós alkotások is készüljenek a központi költségvetési támogatásból - olvasható a közleményben.

Mint írják, az NFI a korábbi pályázati rendszer alapjaira építve a dokumentum-, az ismeretterjesztő- és az animációfilmes pályázati eljárások februári meghirdetését követően kiírta a tévéfilmes és a rövidfilmes pályázatait. Az NFI online pályázati felületén április 9-ig lehet jelentkezni a legfeljebb 70 perc hosszúságú tévéfilmtervekkel, március 17-től a legfeljebb 20 perc hosszúságú kisjátékfilmes pályázatokat lehet benyújtani egy hónapon keresztül.

A tévéfilmekre összesen 1,5 milliárd forint támogatási keret áll rendelkezésre, a kisjátékfilmekre két fordulóban összesen 150 millió forint.

A teljes pályázati kiírás elérhető www.nfi.hu weboldalon - áll az összegzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!